Carpaccio på oxfilé

Carpaccio på oxfilé
Carpaccio på oxfilé pinit

Carpaccio på oxfilé

Tillagningstid 10 min Total Tid 10 mins Serveringar: 4 bästa säsongen: Suitable throughout the year

Beskrivning

Carpaccio serveras som förrätt eller aptitretare och är rått kött, ofta av oxfilé som skivas tunt, tunt. Tillsammans med olivolja, basilika och kryddor, fullkomligt smälter det i munnen!

Det sägs att den första Carpaccion serverades på Harry´s Bar i Venedig 1950, till en kvinna vars läkare rekommenderat henne att äta rått kött.

Ingredients

Gör så här

  1. Lägg upp oxfiléskivorna vackert på ett fat, lite omlott.

  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö dem över oxfilén tillsammans med övriga ingredienser och ringla över lite olivolja. Till sist hyvla parmesanost över rätten. 

Keywords: Carpaccio på oxfilé
File under

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *