Morotssoppa med currystekt hummer

Morotssoppa med currystekt hummer
Morotssoppa med currystekt hummer pinit

Morotssoppa med currystekt hummer

Svårighet: Intermediate Tillagningstid 25 min Total Tid 25 mins Serveringar: 4 bästa säsongen: Suitable throughout the year

Beskrivning

En förrätt för dig som gillar mat med sting i. Morotssoppan ska verkligen smaka morot och inte gömmas av buljong eller andra kryddor. Hummern gör succé, kexet det lilla extra och thaibasilikan en touch av lakrits.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Rebeccas drycktips
2120 Sankt Anna Riesling, Pfalz, Tyskland 69:-

"Ett halvtorrt, mycket friskt vin med aromatiska smaker. Vinets frukt med inslag av gröna äpplen, päron och persika passar utmärkt till sötman ifrån morötterna. Sötman i vinet blir en strålande kombination till stinget från ingefäran."

Ingredients

Morotssoppa med currystekt hummer

Ostflarn

Garnering

Gör så här

Soppa

  1. Skala och finhacka löken samt skala och riv morötterna.

  2. Fräs löken i 2 msk smör i en gryta tills den fått en hint av gyllenbrun färg. Tillsätt då morötterna i ytterligare ca 3 minuter.

  3. Tillsätt ingefära, vatten och vin. Låt småkoka under lock i ca 15 min.

  4. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Mixa i 2 msk smör precis innan servering.

  5. Skala och halvera hummerstjärtarna och stek dem snabbt i 2 msk smör och curryn. Servera soppan med den currystekta hummern och toppa med thaibasilika som ger en touch av lakrits.

Ostflarn

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv eller hyvla parmesanen från KullaGourmet. Lägg ut parmesanen i högar på bakplåtspapper. Grädda flarnen i ca 5 minuten i mitten av ugnen tills de smält ut och fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt flarnen svalna innan servering.

Keywords: Morotssoppa, currystekt, hummer, parmesan, KullaGourmet
File under

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *