Parmesanbiffar i gräddsås

Parmesanbiffar i gräddsås
Parmesanbiffar i gräddsås pinit

Parmesanbiffar i gräddsås

Svårighet: Intermediate Tillagningstid 40 min Total Tid 40 mins Serveringar: 4 bästa säsongen: Suitable throughout the year

Beskrivning

Dessa nötfärsbiffar smaksätts med parmesan som skapar en smakfest i munnen. Till dem serveras en gräddsås, ugnsrostad lök och potatis  - en riktig vinnarkombo till både vardag och fest.

Ingredients

Parmesanbiffar

Sås

Ugnsrostad potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Dela potatisen och lägg i en ugnsfast form. Dela lökarna och lägg på plåten med potatis. Blanda väl med olivolja, några rosmarinkvistar salt och peppar. På lökarna strör du även lite farinsocker på toppen. Tillaga i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills de har fått fin färg.

  3. Blanda nötfärs med ägg, salt och peppar och den rivna parmesanosten. Forma 4-6 biffar och stek i smör i en het panna. När biffarna har fått fin färg lägg åt sidan.

  4. Stek schalottenlök i lite smör i samma panna. När löken mjuknat tillsätt grädden, vattnet och fonden och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg i biffarna i såspannan och tillaga under lock tills biffarna är färdiga. Häll lite citronsaft över biffarna och såsen.

  6. Toppa med hackad persilja eller några rosmarinblad och servera med potatisen och en kall Melleruds Alkoholfria Pilsner.

Keywords: Parmesanbiffar, gräddsås, parmesanost, KullaGourmet
File under

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *