Pizza bianco borgo – Milano style

Pizza bianco borgo - Milano style
Pizza bianco borgo - Milano style pinit

Pizza bianco borgo – Milano style

Tillagningstid 60 min Total Tid 1 hr Serveringar: 4 bästa säsongen: Suitable throughout the year

Beskrivning

Pizza med buffelmozarella, parmesan, chorizo på nötkött och vitlöksmarinerade flower sprouts. En snygg, modern, pizza som är ruskigt god!

Tips! Gör Frederiks pizzasallad och servera till pizzan. Hyvla rödkål på en mandolin och marinera i lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar. Låt dra i rumstemperatur i 30 minuter. Finstrimla rättika, morot och gurka och vänd ihop med rödkålen precis innan servering.

Dryckestips!

Nils Oscar, nr 11485
God lager ofiltrerad, Sverige

Alkoholfritt
Fentimans Nr 1963
Ginger bees, Storbritannien

Ingredients

Pizzadeg

Topping

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, gärna med en baksten på plats om ni har tillgång till en sådan.

  2. Gör pizzadegen genom att röra ihop salt, socker, jäst, olja och vatten i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.

  3. Pressa vitlöken och blanda med lite olivolja och flower sprouts. Vänd runt och ställ åt sidan i rumstemperatur.

  4. Rulla och kavla ut hela degen hyfsat tunn och lägg den på bakplåtspapper. Lägg på mozzarella, parmesan, slantad och lätt sönderknådad nötchorizo, vitlöksmarinerade flower sprouts, chiliflingor och några stänk olivolja.

  5. Använd en pizzaspade eller en plåt att få över pizzan med bakplåtspappret till bakstenen. Efter cirka 6-7 minuter kan ni dra bort bakplåtspappret. Baka av i ugnen i totalt cirka 15-20 minuter tills kanterna fått fin färg och osten bubblar rejält. Dela i bitar, droppa över lite citronsaft och servera rykande het.

Keywords: Pizza, bianco, parmesan, KullaGourmet

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *