Pollo Don Corleone

Pollo Don Corleone
Pollo Don Corleone pinit

Pollo Don Corleone

Svårighet: Intermediate Tillagningstid 45 min Total Tid 45 mins Serveringar: 4 bästa säsongen: Suitable throughout the year

Beskrivning

I originalreceptet från Italien används hela kycklingbröst till den här rätten. De försteks i ugn och får sedan svalna, därefter skärs bröstbitarna bort. Då blir köttet saftigt och formen bibehålls. Vi tar en genväg genom receptet och använder kycklingfilé.

Ingredients

Gör så här

  1. Sås: Skala vitlöken, skala och hacka löken fint och strimla de soltorkade tomaterna. Fräs lök och soltorkade tomater i olivolja i en kastrull och pressa ner vitlöken. Rör om så att det inte bränner fast, löken ska mjukna men inte ta färg. Häll på buljong och rödvin och koka ihop till halva mängden. Red såsen med arrowrot utrörd i lite vatten och krydda med svartpeppar. Håll såsen varm.

  2. Sätt ugnen på 250°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, krydda med salt och vitpeppar och hyvla den färska parmesanosten över så att den täcker filéerna. Ungsstek kycklingfiléerna i ca 10 minuter.

  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Servera på tallrikar med såsen underst, däröver pastan och överst kycklingbrösten fint skurna i fem, sex bitar på snedden.

Keywords: Pollo Don Corleone, Parmesan, KullaGourmet
File under

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *