Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt

Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt
Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt pinit

Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt

Svårighet: Intermediate Tillagningstid 60 min Total Tid 1 hr Serveringar: 4 bästa säsongen: Suitable throughout the year

Beskrivning

Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt, serveras med spenat, brynt citronsmör och parmesan från KullaGourmet. Röda lagets förrätt.

Ingredients

Pastadeg

Fyllning

Brynt citronsmör

garnityr

Gör så här

 1. Häll upp durumvetet i en hög på en ren arbetsbänk, gärna marmor.

 2. Gör ett "hål" i mjölhögen och lägg i ägg, vatten, olja och salt. Vispa dessa och blanda successivt med mjölet från kanterna av "hålet".

 3. Knåda sedan degen tills den känns smidig. Är den torr kan du hälla på lite extra vatten, är den lös lite extra mjöl. Lägg sedan degen att vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

 4. Lägg smöret i en liten kastrull och bryn tills det är bärnstensfärgat och doftar karamell.

 5. Medan pastadegen vilar, kan fyllningen göras. Hacka schalottenlök och vitlök fint och stek mjukt i smör. Finhacka trattkantarellerna och fräs i stekpannan med den hackade löken till svampen "knäpper".

 6. Tillsätt finhackad spenat och persilja och fräs tills det mesta av vätskan avdunstat. Häll ner blandningen i en bunke och tillsätt riven parmesan och grovt hackade rostade hasselnötter.

 7. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta.

 8. När pastan vilat färdigt, kavla den tunt och stansa ut runda former. Lägg en halv matsked fyllning i mitten på hälften av pastaplattorna.

 9. Pensla kanterna med uppvispat ägg, lägg en pastaplatta ovanpå och tryck ihop kanterna med en gaffel.

 10. Lägg försiktigt ner pastan i det kokande vattnet. Låt koka tills pastan flyter upp till ytan. Ta upp, lägg upp på en tallrik, skeda på det brynta citronsmöret och garnera med parmesan från KullaGourmet, persilja och hasselnötter.

 11. Servera direkt och njut!

Keywords: Ravioloni, trattkantarell, hasselnöt, parmesan, parmigiano reggiano, KullaGourmet
File under

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *