Svampfylld ravioli med vitt vin och parmesan

Svampfylld ravioli med vitt vin och parmesan
Svampfylld ravioli med vitt vin och parmesan pinit

Svampfylld ravioli med vitt vin och parmesan

Svårighet: Beginner Tillagningstid 60 min Total Tid 1 hr Serveringar: 4

Beskrivning

Få saker är godare än hemgjord pasta. Imponera på gästerna med svampfylld ravioli vänd i vitt vin serverad med rucola, pinjenötter och parmesan.

Svampfylld ravioli med vitt vin och parmesan

Pastadeg

Fyllning

Vitvinssås

Servering

Gör så här

Pastadeg

 1. Pastadeg

  Knäck äggen i en bunke. Tillsätt olivolja och salt och vispa ihop med en gaffel. Tillsätt mjölet i omgången och rör ihop till en jämn och fast deg.

 2. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda degen smidig med händerna i ca 10 minuter. Tillsätt mer mjöl om degen är för lös eller en skvätt vatten om degen är för torr.

 3. Låt vila inplastad i kylskåp medan du gör fyllningen.

 4. Fyllning

  Riv eller finhacka svampen i en matberedare så det blir riktigt fina små bitar. Finhacka löken. Fräs svampen i en stekpanna tillsammans med olja tills det vattnats ur. Tillsätt löken och fräs ytterligare en stund. Salta och peppra.

 5. Riv parmesan från KullaGourmet och hacka basilika. Bland svampen, parmesan och basilika med ricottan. Smaka av med salt och peppar.

 6. Ravioli

  Kör pastadegen i en pastamaskin. Börja på tjocklek 1 och jobba dig upp till tjocklek 7. Stansa ut rundlar i pastadegen med en stans eller ett glas. Lägg en liten klick fyllning på rundlarna och dra lite vatten längst kanten så att det blir som lim. Vik över kanten och forma halvmånar. Se till att raviolin sluter helt tätt och att det inte är några luftbubblor.

 7. Lägg upp raviolin på en mjölad skärbräda fram tills att de ska kokas. Gör vitvinssåsen och koka sedan pastan i ca 4 minuter.

 8. Vitvinssås

  Finhacka lök och vitlök och fräs mjukt i olivoljan. Slå på vin och låt reducera ner i någon minut. Slå över hönsbuljong och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

 9. Häll av pastan och vänd ner pastan i pannan med vitvinssåsen och rör om ordentligt.

 10. Servera pastan med rucola, basilika, pinjenötter och rikligt med riven parmesan

Keywords: Svampfylld, ravioli, vin, parmesan, KullaGourmet
File under

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *